След няколкомесечно разследване отдел Киберпрестъпност“ на ГДБОП  МВР, под надзора

...
След няколкомесечно разследване отдел Киберпрестъпност“ на ГДБОП  МВР, под надзора
Коментари Харесай

Арестуваха опасен хакер!

 След няколкомесечно следствие отдел " Киберпрестъпност “ на ГДБОП  Министерство на вътрешните работи, под надзора на Софийска районна прокуратура, организира интервенция по секване и документиране на нерегламентиран достъп до голям брой компютърно осведомителни данни.

Действията са осъществени в границите на формирано досъдебно произвеждане. В рамките на следствието е открито лице, осъществило нерегламентиран достъп до бази данни на финансови институции и разнообразни юридически лица.

Документирано е, че след придобиването на данните, мъжът, който е с предходни престъпни прояви, се е свързвал с представители на компаниите с искане за откуп в крипто-валута.

На 05.08.2020 година са осъществени процесуално-следствени дейности на два адреса в Пловдив, конфискувани са: компютърна конфигурация; мобилни телефони; портативни флаш памети; крипто-валута - относими към предмета на следствие. 

Към момента с разпореждане на  наблюдаващия прокурор мъжът, съпричастен към незаконната активност, е арестуван за период до 72 часа  Действията по следствието не престават в границите на досъдебното произвеждане и под директното управление на прокуратурата. Хакерът се подвизава под името Instakilla.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР